1- خدمات طراحی معماری
1-1- طراحی پلان
در طراحی نقشه معماری ساختمان های مسکونی باید کار طراحی پلان را به ترتیب پیش ببرید تا انجام طراحی نقشه شما به صورت صحیح و به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. طراحی پلان، اصولی دارد. اگر به این اصول توجه کافی نداشته باشید، بعید است پلان خوبی طراحی کنید، اما اگر به همه اصول دقت کرده و آن ها را در طراحی خود منظور نمایید، قطعا می توانید پلان مناسبی طراحی کنید. طراحی پلان شامل مراحل زی می باشد:
1-1-1-فاز صفر معماری
به طور معمول فاز صفر معماری از چند بخش تشکیل شده: آماده سازی و مطالعات مربوط به شناسایی و بررسی پروژه طراحی معماری بر اساس اهداف تعیین شده و مطابق ضوابط و استانداردهای مورد عمل و اقلیم، الزامات شرایط محیطی و قوانین و استانداردها و تهیه گزارش کامل توجیهی از جمله این موارد میباشد. به بیان دیگر فاز صفر معماری کلیه نقشه ها با رعایت نوع کاربری ها بصورت پروتوتایپ تهیه و همراه با مطالعات اولیه به تایید کارفرما می رسد.
2-1-1- فاز یک معماری
بعد از اینکه فاز صفر پروژه معماری به خوبی انجام شده و پروژه از منظر های محتلف مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت ، کار به طراحی پلان معماری سازه مورد نظر میرسد به این نقشه هایی که ویژگی های معماری ساختمان که در آنها روابط و اطلاعات محدودی از جمله نوع استقرار بنا و روابط فضاها و مشخصات نمای ساختمان را دارا هستند نقشه فاز یک معماری می گویند .فاز یک معماری پیاده کردن اطلاعات کسب شده فاز صفر در قالب ارائه طرح ها و نقشه های اولیه یا نقشه های فاز یک می باشد و این نقشه ها که شامل پلان ها ، نماها و مقاطع می باشند برای ارایه جهت اخذ مجوز های لازم برای ساخت به مراکز صدور پروانه اعم از شهرداری ها یا بخشداری ها کار گرفته می شوند.
3-1-1- فاز دو معماری
فاز صفر و یک پروژه معماری بیشتر نقشه اماده سازی را دارند و بخش اصلی کار در فاز دو میباشد، نقشه فاز دو معماری بر اساس مقررات ملی ساختمان و ضوابط سازمان مدیریت برنامه و بودجه تهیه می شود، نقشه های فاز ۲ هستند که تمامی اطلاعات و جزئیات اجرایی را دارا هستند و برای اجرای پروژه ها بکار گرفته میشوند و از همین رو نیز دارای اهمیت بیشتری هستند. در این نوع از نقشه ها مهندسین به طراحی نقشه های سازه ، مکانیک و برق می پردازند .
نقشه های فاز۲ از دو بخش مجزا تشکیل شده اند : نقشه های فاز دو معماری و نقشه های فاز دو سازه . نقشه فاز ۲ شامل ترسیم و ارایه نقشه هایی اجرایی ساختمان جهت اجرا یا ارائه به پیمانکاران می باشد. در ادامه برای شما لیستی از نقشه های اجرایی فاز دو معماری را آورده ایم :
فهرست نقشه های فاز دو:
- پلان تاسیسات مکانیکی
- پلان سقف کاذب
- کدگذاری
- پلان نعل درگاه
- پلان تاسیسات الکتریکی
- برش های فاز دو
- نماها
- جدول نازک کاری
- پلان اندازه گذاری
- پلان فونداسیون و کرسی چینی
- پلان تیر ریزی
- سایت پلان
- پلان فاز دو بام
- بزرگنمایی سرویس بهداشتی
- بزرگنمایی پله
- تیپ بندی در و پنجره
- پلان کفسازی و مبلمان
تفاوت نقشه فاز یک و نقشه فاز دو معماری
نقشه های فاز یک معماری دارای اطلاعات محدودی هستند که فقط در حد معرفی و آشنایی با پروژه اطلاعات دارند اما نقشه های فاز ۲ معماری دارای تمامی اطلاعات مربوط به سازه می باشد که از این اطلاعات میتوان به اطلاعات اجرایی پروژه مثل ابعاد ستون ها ،جنس دیوار ها و مصالح کف سازی مباشد، در تعریف کلی میتوان گفت که نقشه های فاز ۲ تمامی جزئیات اجرایی پروژه معماری را دارا هستند. نقشه فاز ۲ همان نقشه هایی هستند که برای اجرایی و نهایی کردن پروژهای معماری استفاده میشوند.
2-1-طراحی نما
نمای خارجی ساختمان بیان کننده هویت آن می باشد و باید با ساختار نمای ساختمان های کنار متناسب باشد. یک معمار در طراحی ساختمان خود باید به گونه ای عمل کند که عملکرد و کاربری بنا از نمای آن مشخص باشد. برای نمونه نمای یک ساختمان اداری باید در خور عملکرد ساختمان باشد.
1-2-1- طراحی نمای ساختمان ویلایی
2-2-1- طراحی نمای آپارتمان یک تا پنج طبقه
3-2-1- طراحی نمای ساختمان های آسمان خراش
3-1- طراحی دکوراسیون داخلی
اگر شما جزو افرادی هستید که نمای داخلی و دکور منزل برایتان اهمیت دارد، بدون شک دوست دارید یک خانه با بهترین مدل های طراحی دکوراسیون داخلی، شبیه تصاویر جذاب و دلنشینِ منازل مجله های خارجی و سایت های دکوراسیون داشته باشید، در این حالت باید با یک طراح حرفه ای مشورت کنید.
- طراحی دکوراسیون داخلی مسکونی، تجاری و اداری و غیره
- طراحی دکوراسیون منزل (آشپزخانه کابینت ، تی وی روم ، نشیمن و غیره)
- طراحی دکوراسیون اداری و تجاری (فروشگاه ، رستوران ، دفتر کار ،سالن زیبایی و غیره)
- طراحی دکوراسیون فضاهای پزشکی و درمانی (مطب ، کلینیک ، دندان پزشکی و غیره)
- طراحی پلان معماری (ویلا ، آپارتمان ، مجتمع مسکونی و غیره)
- ارائه رندر و تصاویر سه بعدی
- ارائه جزییات ، دیتیل های اجرایی ، نقشه های فاز 2 ، برآورد مصالح و هزینه اجرای طرح
4-1-طراحی فضای سبز و محوطه
به طور کلی اجرای محوطه سازی طبق مراحل زیر و با بهره گیری از روش ها و طرح های روز و مدرن انجام می پذیرد:
- بررسی اولیه محیط
- طراحی۳ بعدی قبل از اجرا
- اجرای فضای سبز
- خدمات باغبانی
2- خدمات طراحی سازه و استراکچر
طراحی سازه یا طراحی ساختار یک سازه، یکی از شاخه های علوم مهندسی است. با استفاده از علم طراحی مهندسی، یک سازه با ساختار پایدار، مستحکم و با قابلیت های مهندسی بسیار عالی، طراحی و اجرا می شود. تمام مراحل طراحی سازه و تحلیل ساختار از تمام جوانب به دقت بررسی و ارزیابی می شوند. ساختارهایی که با برنامه ریزی های دقیق به این روش ساخته می شوند قادرند بارهای اضافی وارد شده به کل سازه را تحمل کرده، در برابر شکست و حوادث، مقاومت بالایی داشته و از همه مهمتر، در یک دوره زمانی بسیار طولانی همچنان ثبات و پایداری خود را حفظ کنند.
هدف علم طراحی سازه، ساخت انواع ساختارهای مستحکم است که با گذشت قرن ها همچنان پایدار بمانند. همانند همان چیزی که در آثار تاریخی و باستانی به جای مانده از قرن های گذشته مشاهده میکنیم. کوچکترین انحراف از اصول استاندارد در طراحی سازه منجر به ساختمان های ناپایدار خواهد شد. به این ترتیب، انواع سازه، غیر استاندارد محسوب می شوند و پیامدهای جدی را در مواجه شدن با حوادث در پی خواهد داشت.
فرایند طراحی سازه
طراحی سازه از ۳ مرحله اصلی شامل برنامه ریزی، طراحی و ساخت عبور می کند.
1- مرحله برنامه ریزی در طراحی انواع سازه شامل بررسی مواردی است که الزامات و تجهیزات مورد نیاز و همچنین عوامل موثر بر طراحی را شامل می شود. در مرحله برنامه ریزی دقیقاً مشخص می شود که ابعاد سازه، طرح اولیه و شکل نهایی پروژه به چه صورت خواهد بود. در مراحل برنامه ریزی قبل از طراحی سازه، مهندسان، راهکارهای احتمالی و همچنین راهکارهای جایگزین را پیشنهاد میدهند این مسائل با توجه به ساختار اصلی سازه معرفی می شود.
توجه به مسائل زیبایی شناسی، متناسب بودن طرح سازه با فرهنگ و آداب و رسوم جامعه، ملاحظات و مجوزهای قانونی، مسائل اقتصادی و بودجه مالی و همچنین مسائل مرتبط با محیط زیست در طراحی سازه در نظر گرفته می شود. تمام محدودیت هایی که ممکن است طراحی انواع سازه ها را دچار چالش کند به طور دقیق بررسی می گردد و راه حل های جایگزین و کاربردی ارائه می شود.
2- مرحله طراحی در دومین مرحله طراحی سازه شامل ارائه طرح اصلی و برنامه ریزی دقیق است. این مرحله عموماً به صورت نقشه کشی فیزیکی و کار با نرم افزارهای رایانه ای پیگیری می شود.
3- سومین مرحله در طراحی سازه شامل مراحل ساخت و ساز است. تمام تجهیزات، ماشین آلات، مواد اولیه و نیروی کار فراهم می شود و مراحل اجرای پروژه آغاز می گردد. مهندسین ناظر بر تمام مراحل ساخت به طور دوره ای و روزانه نظارت دارند. در این قسمت، تحلیل چالش ها، مشکلات و ارائه راهکارها بر عهده تیم ناظر قرار می گیرد.
طراحی سازه با توجه به کاربری سازه های ساختمانی، عیرساختمانی، صنعتی و بزرگراهی صورت می گیرد.
هوش مصنوعی، ابزاری در طراحی بهینه سازه ها
بهینهسازی عبارت است از: رسیدن به بهترین نتیجه، در مورد یک عملیات، در حالی که محدودیتهای مشخصی برآورده شده باشند. انسان محصور در طبیعت، ذاتا تمام فعالیتهایش را به شکلی انجام میدهد که در انرژی صرفهجویی شود یا ناراحتی و دردش به حداقل برسد. این تمایل و اراده به خاطر استفاده از منابع موجود، به منظور ماکزیمم کردن خروجی یا سود است.
اختراعات اولیهی اهرمها یا مکانیزم قرقره به روشنی تمایل بشر را به افزایش بازدهی مکانیکی مینمایاند. مثالهای بیشماری از این دست در تاریخ بشر یافت میشود. کتاب های دوگلاس وایلد مجموعه جالبی در مورد ریشهی کلمه بهینه و تعریف طراحی بهین ارائه میدهد.
طراحی بهین، بهترین طراحی قابل قبول بر اساس یک معیار کیفی شایستگی از پیش تعیین شده است.
اهمیت طراحی سازههای با وزن مینیمم، اولین بار توسط صنایع هوا-فضا مورد توجه قرار گرفت که در آنها طراحی سازههای هواپیما بیشتر با وزن آن کنترل میشد تا با هزینهی آن. در دیگر صنایع مربوط به سیستمهای مهندسی ساختمان، مکانیک و خودرو، ممکن است هزینه در درجه اول اهمیت باشد، هر چند که وزن سیستم، هزینه و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار میدهد. توجه فزاینده به کمبود مواد خام و نقصان شدید منابع انرژی شناخته شده، موجب تمایل به داشتن سازههایی سبک، کارا و ارزانقیمت شده است. این خواست به نوبهی خود بر ضرورت آگاه یافتن مهندسان از فنون بهینهسازی وزن و هزینه سازهها تاکید میکند.
پیش از ظهور محاسبات سریع، بیشتر جوابهای مسائل تحلیل سازه بر اساس رابطهسازی به کمک معادلات دیفرانسیل صورت میگرفت. این معادلات دیفرانسیل به صورت تحلیلی (به عنوان مثال به کمک سریهای نامحدود) و در بعضی از مواقع با استفاده از روشهای عددی در آخرین مراحل، حل میشدند. مجهولات توابعی بودند (مانند تغییر مکان ها، تنشها و …) که روی یک محیط پیوسته تعریف میشدند.
شروع اولیهی بهینهسازی سازهها نیز روش مشابهی را پیموده که در آن مجهولات توابعی بودند که خواص سازهی بهینه را تعریف میکردند.
مبانی رابطهسازی مسئله
۱. متغیرهای طراحی:
در بهینهسازی یا بهبود بخشیدن به یک سازه، به طور ضمنی اختیار تغییر سازه یک پیشفرض است. پتانسیل تغییر به طور معمول بر اساس محدودهای از تغییرات در تعدادی از پارامترها بیان میشود. چنین پارامترهایی در اصطلاح بهینهسازی معمولا متغیرهای طراحی نامیده میشوند. متغیرهای طراحی میتوانند ابعاد سطح مقطع یا اندازهی اعضا، پارامترهای کنترل هندسهی سازه، خواص مصالح آن و غیره باشند. متغیرهای طراحی پیوسته یک محدودهی تغییرات دارند و میتوانند هر مقدار در آن محدوده را بگیرند.
در بیشتر مسائل طراحی سازهها، در حل مسئله بهینهسازی، از طبیعت گسسته متغیرهای طراحی چشمپوشی میشود. وقتی متغیر بهین به دست آمد، آنگاه متغیر طراحی را به نزدیکترین مقدار گسسته در دسترس تغییر میدهیم.
انتخاب متغیرهای طراحی میتواند در موفقیت فرایند بهینهسازی بسیار موثر باشد. به ویژه باید مطمئن شد که انتخاب متغیرهای طراحی با مدل تحلیل هماهنگ است.
۲. تابع هدف:
مفهوم بهینهسازی ایجاب میکند که تابع شایستگی به نام تابع یا توابع هدف وجود داشته باشد. بهینهسازی با بیشتر از یک تابع هدف را به طور کلی بهینهسازی چندمعیاری میگویند. برای مسائل بهینهسازی سازهها، وزن، تغییر مکانها، تنشها، بسامدهای ارتعاشی، بارهای کمانش و هزینه یا هر ترکیبی از اینها را میتوان به عنوان توابع هدف به کار برد.
۳. قیود
۴. رابطهسازی استاندارد